Kitesurfen op Bonaire - 300 dagen per jaar wind

Top 10 kitespots

Kitesurfen op Bonaire

Beleef het ultieme gevoel van vrijheid en vakantie door te gaan kitesurfen op Bonaire. Op de witte zandstranden en in de baaien kan je heerlijk tot rust komen na een goede kitesurfsessie.

Onbezorgd op kitesurfvakantie

"Dé ideale plek om te kitesurfen is Atlantis Beach in het zuidwesten, oftewel Kite Beach. Er waait een constante noordoostelijke wind tussen de 15 en 25 knopen en het kristalheldere water is altijd 28°C"
Jan-Lammert
Sportcoach

Kitesurfvakantie in Bonaire

Op Bonaire gaat er geen dag voorbij zonder wind. De wind waait er het gehele jaar door met een gemiddelde snelheid van ongeveer 17 tot 22 knopen. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius, een zee temperatuur van zo’n 28 graden Celcius en rustig golvend water, biedt Bonaire de perfecte omstandigheden om te kitesurfen. Tijdens het kitesurfen kom je regelmatig zeeschildpadden en met wat geluk ook dolfijnen tegen.

Voordelen

  • Heerlijk warm en helder blauw water, wat wil je meer?
  • De mooiste sunset kitesurf sessies die je je maar kunt bedenken!
  • Meer dan 300 dagen per jaar wind.
  • Vlak water, perfect om te leren of tricks te oefenen.
  • Een van de beste kitesurf spots ter wereld.
  • Heerlijk relaxte eiland vibe om te kiten en te genieten.
  • Een van de bekendste duikspots ter wereld.
  • Prachtig natuurpark wat zeker de moeite waard is om te ontdekken!

Kitespots in Bonaire

De kitesurf locaties op Bonaire bevinden zich in het zuidwesten. Optisch ziet dat er geweldig uit. Het zuiden van het koraaleiland is namelijk het domein van de beroemde zoutpannen die een hypnotiserende gloed afgeven als ze verlicht worden door de Caribische zon. Bonaire is een beschermd marine park, dus kitesurfen is beperkt tot één locatie op het eiland, Atlantis Beach. Dit gebied is tevens ook de perfecte plek om de sport te beoefenen omdat het water over het algemeen vlak is door constante wind het hele jaar door.

Atlantis (Kite beach)

Door de bijna altijd aanwezige wind op Bonaire is het strand ‘Atlantis’ de ideale plek voor kitesurfers. Een prachtig wit zandstrand, de kitebussen en de wind staan garant voor een hoop gezelligheid, lol, snelheid en hoge sprongen. Er waait een constante noordoostelijke wind tussen de 15 en 25 knopen en het kristalheldere water is altijd 28°C.

De wind bij Kite Beach Bonaire waait van de kust af, waardoor kitesurfen op Bonaire voor zowel startende als ervaren kiters zeer veilig is. De kite wordt namelijk nooit richting het vasteland geblazen, altijd richting de zee.

Kitesurfscholen Bonaire

Iedereen die kitesurfen wil uitproberen, zou Bonaire als hun trainingsveld moeten beschouwen. Niet alleen zijn de omstandigheden op het eiland perfect om de sport te leren, Bonaire Kiteschool biedt ook nog eens lessen en materiaalverhuur aan. Bonaire Kiteschool en Delfins Beach Resort werken voortdurend samen en bieden kitesurflessen aan die gegeven worden door de beste instructeurs op het eiland.

Op Atlantis beach zijn twee kitescholen, Kiteboarding Bonaire en Bonaire Kiteschool en materiaal is ter plaatse te huur. Ook houden zij constant een oogje in het zeil, wel zo’n veilig idee. De kitescholen bezitten snelle motorboten die ze kunnen inzetten in het geval er kiters te ver afdrijven.

Weerbericht Bonaire

Bekijk hier het actuele weerbericht voor Bonaire. Het weerbericht geeft een betrouwbaar en gedetailleerd beeld van het weer in Bonaire vandaag.

Als je een reis naar Bonaire wilt boeken of gewoon goed voorbereid wilt zijn op wat het weer gaat brengen, dan kan het weerbericht je alle nodige informatie bieden. Door te weten hoe koud of warm het is in Bonaire, wordt het gemakkelijker om je dag rondom het weer te plannen.

Reisaanbieders

Bij de reisaanbieders ben je aan het juiste adres voor kitesurfvakanties. Zij bieden sporthotels en appartementen bij fantastische spots in mooie bestemmingen.

TUI

Bij TUI ben je aan het juiste adres voor kitesurf vakanties in Bonaire. TUI biedt hotels en appartementen bij fantastische spots in mooie bestemmingen.

Veelgestelde vragen

Over Kitesurfen op Bonaire

De beste kitesurfspots op Bonaire zijn Atlantis Beach (ook wel bekend als Kite Beach) en Lac Bay. Atlantis Beach is ideaal voor kitesurfers van alle niveaus met stabiele winden en vlak water. Lac Bay is beter geschikt voor windsurfen, maar wordt soms ook door kitesurfers gebruikt.

Ja, Bonaire is zeer geschikt voor beginnende kitesurfers. Atlantis Beach biedt vlak water en stabiele windcondities, wat het leren kitesurfen gemakkelijker maakt. Er zijn ook meerdere kitesurfscholen die lessen en verhuur van uitrusting aanbieden.

De beste tijd om te kitesurfen op Bonaire is van december tot augustus, wanneer de wind het meest consistent is. Echter, goede kitesurfomstandigheden kunnen het hele jaar door voorkomen.

Ja, er zijn verschillende kitesurfscholen op Bonaire die lessen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden. Bekende scholen zijn onder andere Kiteboarding Bonaire en Bonaire Kiteschool.

Bonaire heeft het hele jaar door stabiele passaatwinden die meestal vanuit het oosten waaien. De windsnelheid varieert doorgaans tussen 15-25 knopen, wat ideaal is voor kitesurfen.

Het is niet noodzakelijk om je eigen uitrusting mee te nemen, aangezien er op Bonaire verschillende kitesurfscholen zijn die uitrusting verhuren. Dit kan handig zijn om bagagekosten te besparen en om te profiteren van het nieuwste materiaal.

Ja, er zijn tal van accommodaties dicht bij kitesurfspots op Bonaire, variërend van luxe resorts tot betaalbare pensions en appartementen. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen.

Sportcoach JL

Heb je nog vragen over Kitesurfen op Bonaire stel ze hieronder.

Meer kitespots

Keisport

Kitesurfen op Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is dé plek voor kitesurfers. Met prachtige witte stranden, de vrijwel constant aanwezige wind en een centrum met gezellige bars en restaurants. Een ideale spot dus voor een kitevakantie.

Lees verder »
Kitesurfen in El Gouna - Place to be
Keisport

Kitesurfen in El Gouna

El Gouna in Egypte heeft een gezellig centrum vol winkels en barretjes. Het hele jaar staat er een goede wind. Op ongeveer 500 meter ligt een reef waar je goed kunt leren kitesurfen.

Lees verder »
Kitesurfen in Cumbuco - Top 10 kitespots
Keisport

Kitesurfen in Cumbuco

Kitesurfers van over de hele wereld komen naar Cumbuco. De constante oostenwind is dé aantrekkingskracht, maar ook de uitgestrekte zandstranden met palmbomen, spectaculaire zandduinen en de lagunes zijn indrukwekkend.

Lees verder »
Deel je liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *