Duiken op Curaçao - Schitterende koraalriffen

Schitterende koraalriffen

Duiken op Curaçao

Net als de buren, Aruba en Bonaire, biedt Curaçao volop duikmogelijkheden. Dit Caribische eiland heeft geweldige koraalriffen, muren en gezonken schepen.

Onbezorgd op duikvakantie

"Curacao telt bijna honderd duiklocaties. Veel van deze duikstekken zijn vanaf de kant bereikbaar, zoals Cas Abou of Playa Lagun. Daarnaast heeft Curacao voldoende bootduiklocaties, waaronder Watamula en Sponge Forest"
Jan-Lammert
Sportcoach

Duikvakantie op Curaçao

Pal langs de kustlijn tref je meteen schitterende koraalriffen aan. De meest duiklocaties zijn vanaf het strand te bereiken. Hierdoor staat Curaçao in de top tien kantduik locaties ter wereld! Door het grote aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust, wordt Curaçao als een zeer attractief duikparadijs beschouwd. Geen wonder dat duiken tegenwoordig een van de populairste sporten op Curaçao is.

Duiklocaties op Curaçao

Playa Lagun is typisch een kantduikstek voor beginnende duikers en snorkelaars, waar je zo vanaf een vakantiestrand het rustige, heldere water in loopt. Voor een driftduik moet je bij Oostpunt zijn en wrakduikers kunnen hun hart ophalen bij Superior Producer of Tugboat Rozi. Niet alle duikstekken zijn gratis toegankelijk, enkele duikplaatsen bevinden zich op privéterreinen waar entreegeld wordt gevraagd.

1. Playa Kalki
Playa Kalki, ook Alice in Wonderland genoemd, is het meest westelijk gelegen strand van Curacao. De naam verwijst naar de kalkstenen rotsen onderwater. Aangezien dit een toplocatie is om te duiken, kan het er onder water wel behoorlijk druk zijn.

2. Noordkust
Ook aan de noordkant van Curacao liggen goede duiklocaties die alleen met de boot bereikbaar zijn en waar je een advanced open water diver certificaat voor nodig hebt. Het zeeleven dat je bij het rif aan deze noordkust ziet is over het algemeen groter; stingrays, verpleegster haaien en grotere rifvissen.

3. Jan Thiel
Ook Jan Thiel is een populair rif. De baai staat vooral bekend om de mooie stranden en luxe accommodaties. De gorgonen en sponzen in het ondiepe water zijn werkelijk prachtig. Door de forse stroming zijn er veel barracuda’s en jack’s te zien, die op zoek zijn naar kleinere visjes.

4. Wrakduiken Curaçao
Curacao biedt ook de mogelijkheid om te wrakduiken. Aan de zuidoostkust van Caracasbaai ligt de Tugboat, een met koralen begroeide sleepboot. Tussen de spleten in de wanden huizen murenen, krabben en schorpioenvissen.

Duikscholen op Curaçao

Er zijn wel 20 verschillende duikscholen aanwezig op het eiland, waardoor je ruim de keuze hebt uit het aanbod.

Blue Bay Dive & Watersports Curacao
Naar website: diveshopcuracao.com

The Dive Bus: The Dive Bus staat bekend om zijn informele en vriendelijke sfeer. Ze bieden zowel beginners- als gevorderdenopleidingen en hebben een breed scala aan duiklocaties om uit te kiezen.

Ocean Encounters: Ocean Encounters is een duikschool die gespecialiseerd is in het aanbieden van duik- en snorkeltrips. Ze hebben een professioneel team en bieden ook PADI-duikcursussen.

Scuba Lodge Dive Center Pietermaai: Deze duikschool is gevestigd in het historische Pietermaai District en biedt toegang tot een verscheidenheid aan prachtige duiklocaties. Ze richten zich op duikopleidingen, maar ook op recreatieve duikexcursies.

Dive Center Scuba Do: Scuba Do is een kleinschalige duikschool en biedt persoonlijke aandacht aan hun duikers. Ze staan bekend om hun duiken in de East Point of Curaçao, dat populair is vanwege het prachtige zeeleven.

Go West Diving: Deze duikschool bevindt zich aan de westkant van Curaçao en biedt toegang tot de beroemde duiklocatie Alice in Wonderland. Ze hebben een breed scala aan PADI-duikcursussen beschikbaar.

Dive Versity Curaçao: Dive Versity staat bekend om zijn duikexcursies naar de Tugboat, een populaire wrakduik. Ze bieden ook een verscheidenheid aan opleidingen, waaronder nachtduiken en technische duikcursussen.

Houd er rekening mee dat dit slechts enkele van de duikscholen op Curaçao zijn. Elk van deze scholen heeft zijn eigen specialiteiten en benaderingen, dus het is een goed idee om te onderzoeken welke het beste bij je duikbehoeften past voordat je een keuze maakt.

Wanneer duiken op Curaçao

Het droge seizoen van Curaçao duurt van april tot november. Gedurende deze maanden zal het eiland droog en zonnig zijn, met constant kalm weer. De zeecondities blijven het hele seizoen stabiel met zeetemperaturen van 85 ° F (29 ° C) en luchttemperaturen rond 89 ° F (31 ° C).

Je kunt tussen december en maart alleen iets koelere temperaturen verwachten, zowel in als uit het water. Luchttemperaturen gemiddeld 85 ° F (29 ° C) en watertemperaturen dalen tot 79 ° F (26 ° C).

Weerbericht Curaçao

Bekijk hier het actuele weerbericht voor Curaçao . Het weerbericht geeft een betrouwbaar en gedetailleerd beeld van het weer in Curaçao vandaag.

Als je een reis naar Curaçao wilt boeken of gewoon goed voorbereid wilt zijn op wat het weer gaat brengen, dan kan het weerbericht je alle nodige informatie bieden. Door te weten hoe koud of warm het is in Curaçao , wordt het gemakkelijker om je dag rondom het weer te plannen.

Accommodaties Curaçao

Reisorganisaties kunnen je helpen bij het vinden van de ideale accommodatie en bieden vaak handige pakketten inclusief vluchten en excursies. Op Curaçao kun je genieten van een duikvakantie als geen ander, en voor degenen die de onderwaterwereld van dit prachtige eiland willen verkennen. Maak je vakantieplannen compleet door te kiezen uit de vele geweldige accommodaties op dit mooie eiland.

TUI

Op duikvakantie naar Curaçao? Boek dan bij TUI een hotel met een duikschool en vlieg voordelig met TUI fly een duikvakantie tegemoet.

Sunweb

Op de duikbestemmingen zijn diverse duikscholen te vinden die je kunnen faciliteren in cursussen en betrouwbaar duikmateriaal.

Veelgestelde vragen

Over duiken op Curaçao

Curaçao heeft een overvloed aan fantastische duikplekken. Enkele populaire locaties zijn de Tugboat Wreck, Mushroom Forest, Playa Grandi, en het beroemde duikpark van Curaçao, het Curaçao Underwater Park.

Nee, je kunt zowel als beginnende als ervaren duiker genieten van de wateren van Curaçao. Er zijn duikscholen die opleidingen aanbieden voor beginners en begeleide duiken voor degenen die minder ervaring hebben.

Curaçao heeft over het algemeen uitstekende zichtbaarheid onder water, vaak tot wel 30 meter of meer. De watertemperatuur varieert meestal tussen 26 en 29 graden Celsius, waardoor het ideaal is voor duiken.

Curaçao biedt een breed scala aan zeedieren, waaronder kleurrijke koralen, schildpadden, tropische vissen, zeepaardjes, verpleegsterhaaien en nog veel meer.

Curaçao heeft het hele jaar door goed duikweer. Het droge seizoen, dat loopt van januari tot september, wordt vaak beschouwd als het beste seizoen om te duiken.

Het is meestal een goed idee om je duikexcursies en cursussen van tevoren te reserveren, vooral tijdens het drukkere toeristische seizoen.

Sportcoach JL

Heb je nog vragen over duiken op Curaçao stel ze hieronder.

Meer duiklocaties

Duiken op Aruba

Duiken op Aruba betekent dat je een uitgebreide lijst met duiklocaties. Maar voor het grootste deel trekt Aruba duikers aan die op zoek zijn naar wrakken.

Lees verder »
Duiken op de Seychellen - Kristal helder water

Duiken op de Seychellen

Als je op zoek bent naar pure, ongerepte koraalriffen, kristalhelder water en onbewoonde witte zandstranden, dan biedt het duiken op de Seychellen precies dat.

Lees verder »
Duiken in Egypte - Groot blauw paradijs

Duiken in Egypte

Tijdens een duikvakantie in Egypte voel je je letterlijk als een vis in het water. De Rode Zee is een fascinerende samensmelting van factoren: de prachtige koraalriffen en het helderblauwe water.

Lees verder »
Deel je liefde

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *